Bloomberg: Ukrayna, Kursk’ta ele geçirdiği toprakları birkaç ay içinde kaybedebilir

ABD’li Yetkililer: Ukrayna, Kursk’ta Toprak Kaybedebilir

Rusya-Ukrayna savaşı 3 yıldan fazla bir süredir devam ederken, ABD basınına bilgi veren ABD’li yetkililer, Ukrayna’nın 6 Ağustos’ta Rusya’nın Kursk bölgesinde ilerlemeye başladığını ve bu bölgedeki toprakların tamamını kaybedebileceğini belirtiyor.

Bloomberg’e konuşan ismi açıklanmayan ABD’li yetkililere göre, Ukrayna’nın Kursk’ta ele geçirdiği toprakları birkaç ay içinde kaybetme ihtimali var. Rusya’nın karşı saldırısı sonucunda Ukrayna’nın Kursk’ta ilerlediği toprakların yaklaşık yarısını kaybettiği belirtilen haberde, ABD’li yetkililerin öngörülerine yer veriliyor. Beklenti, Ukrayna’nın ilkbahara kadar geri kalan toprakları da kaybedebileceği yönünde ve bu durumun Ukrayna’nın Rusya ile olası ateşkes müzakerelerinde önemli bir kozunu kaybetmesine neden olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, Ukrayna güçlerinin Kursk bölgesinde Rusya tarafında savaştığı iddialarına da haberde yer veriliyor.

ABD’Lİ YETKİLİLERİN UMUDU ‘GERİ ÇEKİLME’

ABD’li yetkililere göre, eğer Moskova Ukrayna’yı Kursk’tan çıkarmak için ocak ayında bir saldırı başlatırsa, Ukrayna Kursk’ta elinde bulundurduğu toprakları sadece ilkbahara kadar tutabilir ve sonrasında ya kuşatılabilir ya da geri çekilmeye zorlanabilir. Kimliklerini gizli tutarak konuşan ABD’li yetkililer, Ukrayna’nın Kursk’taki topraklarda beklenenden daha uzun süre direndiğini ve bunun kısmen ABD’nin Kiev’e uzun menzilli füze kullanma izni vermesiyle sağlandığını belirtiyor.

Bir başka ABD’li yetkili ise Ukrayna’nın Kursk’taki amaçlarının toprakları elinde tutmaktan ziyade Rusya’yı zayıflatmak olduğunu iddia ediyor. Bu doğrultuda, olası bir geri çekilmenin ‘taktik bir başarı’ olarak değerlendirilebileceği öne sürülüyor. Bloomberg’e konuşan yetkililer, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in çok fazla kayıp vermemek adına erken bir geri çekilme emri vereceğini umduklarını ifade ediyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Şenol Aslanoğlu’ndan Cemil Tugay iddiasına yanıt

Bu sabah gözaltına alınan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun, “Bizim burada olmamızın sebebi Cemil Tugay’dır” dediği iddia edildi. Aslanoğlu yaptığı açıklama ile iddiaları yalanlayarak, “Bu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

AB dönem başkanlığında devir teslim gerçekleşti: Yeni slogan ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’

Danimarka Avrupa Birliği dönem başkanlığını Polonya’dan devraldı. Danimarka, dönem başkanlığı için ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’ sloganını seçti.

DEM Parti’den İzmir operasyonuna tepki

Şafak operasyonlarını eleştiren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Siyasi hesaplaşmaların yargı yoluyla çözülme gafletinden bir an önce vazgeçilmelidir.” dedi.

İstanbul’da ‘yasaklı’ Onur Yürüyüşü eylemlerine katılanlara tutuklama talebi

İstanbul’da düzenlenen 23. Onur Yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan vatandaşlardan 50’si adli kontrol ile serbest bırakılırken 3 kişi hakkında tutuklama talep edildi

Akılalmaz vahşet! Ünlü oyuncu sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı

Avustralya’nın en popüler reality şovlarından “Beauty and the Geek Australia” ile tanınan ve reklam filmlerinde de rol alan oyuncu Tamika Chesser, erkek arkadaşını öldürüp cesedini parçalara ayırdı.

100’üncü günde Saraçhane’de: İmamoğlu’ndan videolu çağrı!

CHP’nin Silivri’de tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 1 Temmuz Salı günü Saraçhane’de yapılacak eylem için çağrıda bulundu. Eylemin tarihi, İBB’ye yönelik operasyonun 100’üncü gününe işaret ediyor.