Tekirdağ’da Hasat Öncesi Pestisit Denetimi Eğitimi Düzenlendi

Tekirdağ’da Üreticilere Hasat Öncesi Pestisit Denetimi Eğitimi Verildi

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Hasat Öncesi Pestisit Denetimi” kapsamında üreticilere bilgilendirme eğitimi verildi. Bu denetimler, tüketicilerin sağlıklı ve kalıntısız gıdaya ulaşmasını amaçlamaktadır.

Üzüm ve kiraz üretiminin yoğun olduğu Şarköy ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi’nde düzenlenen eğitimde, üreticilere yasaklı ve tavsiye dışı bitki koruma ürünlerinin kullanılmaması gerektiği vurgulandı. Hasat öncesi pestisit denetimlerinin 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Ayrıca, üreticilerin kayıt defteri bulundurması, yalnızca ruhsatlı bitki koruma ürünlerini kullanması ve ilaçlama ile hasat arasındaki süreye dikkat etmeleri gerektiği aktarıldı. Denetimlerde mevzuata aykırı durumlar tespit edilmesi halinde idari para cezası, hasat geciktirme, imha ve toplatma gibi yaptırımların uygulanacağı hatırlatıldı.

Yetkililer, tarladan sofraya güvenli gıda temini için pestisit denetimlerinin aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Related Posts

Amazon’un sessiz savaşçısı: Akrep zehri kanser hücrelerini nasıl yok ediyor?

Amazon’un sessiz savaşçısı: Akrep zehri kanser hücrelerini nasıl yok ediyor?

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

Yaşlılıkta yalnızlık tehlikesi; uzmanlar depresyon ve Alzheimer’a karşı uyarıyor

“Eğitim, sağlıklı beslenme, sosyal yaşam ve hareketli yaşam tarzı büyük önem taşıyor”

Her 6 çiftten 1’i kısırlık problemi yaşıyor! Nedeni obezite ve sigara olabilir

Her 6 çiftten 1’i düzenli ve korunmasız bir yıldan fazla cinsel ilişki yaşamasına rağmen bebek sahibi olamıyor. İnfertilite yani kısırlık sebebi her iki cinsiyette de eşit oranlarda görülüyor. Prof. Dr. Tümay İpekçi, erkeklerdeki kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

İftira atmak bir hastalık mı yoksa huy mu?

Klinik psikiyatri uzmanları, sürekli iftira atma davranışının tek başına bir “hastalık” olarak tanımlanmadığını, ancak sıklıkla “pseudologia fantastica” (patolojik yalan söyleme) ve altında yatan kişilik bozukluklarıyla ilişkili semptomlar sergilediğini vurguluyor.