SON DAKİKA: TÜSİAD’dan yeni açıklama geldi… Geri adım atmadı…

TÜSİAD Sessizliğini Bozdu: Geri Adım Atmadı

Genel Kurul Sonrası İlk Açıklama Geldi

TÜSİAD, Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı siyasi gündeme dair açıklamalar nedeniyle iktidarın hedefinde yer aldıktan sonra sessizliğini bozdu. Türkiye’nin önde gelen iş dünyası temsilcisi, yaptığı açıklamada geri adım atmadığını ve bağımsız duruşunu koruduğunu vurguladı.

TÜSİAD’dan Net Mesaj: “Demokrasi ve Hukuk Devletine Bağlıyız”

TÜSİAD tarafından yapılan açıklamada, derneğin temel misyonunun Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlamak olduğu vurgulandı. İş dünyasının ve sanayicilerin bağımsız ve tarafsız bir çatı altında birleştiği belirtilirken, ülkenin refahını artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

“Doğru bildiğimiz tespit ve önerileri, demokratik kurallar çerçevesinde şeffaflıkla paylaşmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyor, uluslararası iş dünyasındaki temsil gücümüzle ülkemizin yüksek menfaatleri için çalışıyoruz.” ifadelerine yer verilen açıklamada, kamuoyunda derneğe yönelik eleştirilerin de demokrasi kültürünün bir parçası olduğu vurgulandı.

TÜSİAD, ekonomik kalkınmanın ancak insan hakları temelli, katılımcı bir demokrasi ilkesi benimseyen hukuk devleti anlayışıyla kalıcı hale getirilebileceğini belirtti. Açıklamada, “Ülkemizi ileriye taşıyacak ortak hedeflerimize bilgi, deneyim ve önerilerimizle katkıda bulunmak, en büyük sorumluluğumuzdur.” denildi

Related Posts

3 yerli ilaç adayında ‘stratejik eşik’ aşıldı

Türkiye’de ilaç endüstrisi, finansman ve akademik çalışmaları buluşturan bir platform olarak 4 yıl önce kurulan Trustlife, sistem biyolojisi ve yapay zekâ temelli yöntemlerle geliştirilen 3 yeni ilaç adayı, Faz I klinik araştırmalarına başlama aşamasına geldi.

Açık büfelerden çöpe dökülen gıdalar nedeniyle turizm yeni bir yol ayrımında: ‘Her şey dahil’ krizde

Türkiye’nin turizmde en büyük rekabet silahı her şey dahil sistemi, hem sürdürülebilirlik hem de artan gıda maliyetleri nedeniyle krizde. Sağlık sorunlarına da neden olabileceğini belirterek çare aranıyor.

TCMB: Nisan’da Enflasyonun Ana Eğilimi Yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan 2025’e ilişkin Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu yayımladı. Raporda, yıllık enflasyonun enerji ve temel mal gruplarında artış gösterdiği, diğer gruplarda ise düşüş eğilimi kaydedildiği belirtildi.

Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan enflasyon açıklaması! Milletvekillerine sunum yaptı

TCMB Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Merkez Bankası’nın faaliyetlerini anlattı. Karahan’ın sunumunda para politikası, kur ve likidite başta olmak üzere verilecek güncel mesajlar piyasaların yakın odağında yer alıyor …

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini inceledi

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini inceledi

Anneler Günü yaklaştı, gül fiyatları uçtu

Anneler Günü öncesinde çiçek satışlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Annesine ya da sevdiklerine çiçek almak isteyen vatandaşlar gülü tercih edince gül fiyatları da bir anda fırladı. İnternetteki çiçek uygulamalarında 11 adet gül 799 liradan satışa sunuldu.