Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul’un iki havalimanı birbirine bağlanacak

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı Hızlı Trenle Bağlanacak

T24 Haber Merkezi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nı hızlı trenle birbirine bağlayacaklarını duyurdu.

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasında hızlı tren hattı kurulacak. Bakan Uraloğlu, 2025 yılında İstanbul’a yapılacak yeni hat için ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Abdulkadir Uraloğlu, şu ifadelerle projeyi detaylandırdı: “Gebze’den başlayacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı’na ve Çatalca’ya uzanan yaklaşık 120 kilometrelik bir hattımız olacak. Dünya Bankası ile hattın finansmanı için görüşmeleri sürdürüyoruz. 2025 yılında inşallah ihalesini gerçekleştirip projeyi tamamlayacağız.”

Sosyal Medyaya Düzenleme Geliyor mu?

Bakan Uraloğlu, sosyal medya konusunda şunları söyledi:

“16 yaş altı çocuklara belirli kurallar getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sosyal medyada her türlü içeriği paylaşabiliyorsunuz. Toplumumuzu ve gençlerimizi korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkesi sorumluluk sahibi yaparak bu doğrultuda hareket etmeyi hedefliyoruz.”


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Piknikte oyun oynayan çocuk patlamamış top mermisi buldu

Bursa’da İznik Gölü sahilinde oyun oynayan 13 yaşındaki çocuk, Alman yapımı 1916 yılı üretimi olan patlamamış top mermisi buldu. Top mermisi daha sonra ekipler tarafından patlatılarak imha edildi.

Çözünebilir balıkçı ağı projesi TEKNOFEST şampiyonu oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) öğrencilerinin çözünebilir balıkçı ağı projesi, TEKNOFEST KKTC Araştırma Proje Yarışması’nın “Çevre ve Enerji Teknolojileri” kategorisinde birinci oldu.

Sırrı Süreyya Önder için taziyeler kabul edildi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncay Bakırhan ve Önder’in kardeşi Ali Fuat Önder, Şişli’de bulunan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti.

Sırrı Süreyya Önder’in vefatının ardından siyasilerden başsağlığı mesajları

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından, siyasi liderler ve partiler başsağlığı mesajları yayımladı. Önder’in barış ve uzlaşıya verdiği önemin altı çizildi.

Kuş cennetinde kuş halkalama çalışması devam ediyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitoloji Araştırma Merkezi, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde 2025 yılında bin 200 kuş halkalaması gerçekleştirdi.

Adıyaman’da bomba paniği

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde cadde üzerinde bırakılan valiz, bomba paniğine neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir