Diyarbakır’da görme engelliye ‘bağımsız hareket eğitimi’

Diyarbakır’da Görme Engellilere Bağımsız Hareket Eğitimi Verilecek

DİYARBAKIR (İGFA) – Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vasıtasıyla kör bireylerin bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla “Bağımsız hareket eğitimi” düzenleyecek. Eğitim için başvurular 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na yapılacak. Eğitim, başvuruların tamamlanmasının ardından 6 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Mola Evi’nde gerçekleştirilecek.

Birçok Konuda Eğitim Verilecek

Eğitim programı, duyusal ayırt etme ve kavramlar ayırt etme tekniklerinden başlayarak, arama teknikleri ve yönelim becerileri gibi çeşitli konuları içerecek. Katılımcılar, takip ve rehberle yürüme teknikleri ile baston kullanımı hakkında da eğitim alacak.

Eğitim Engelliler İçin Önemli Bir Adım

Bağımsızlık ve güvenliklerini artırmayı hedefleyen eğitim programı, kör bireylerin günlük yaşamlarında daha bağımsız bir şekilde hareket etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Eğitim, toplumda engellilere karşı farkındalığın artırılmasına ve onların günlük hayatlarını daha bağımsız bir şekilde sürdürebilmelerine destek olacak önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Bu değerli eğitimden faydalanmak isteyen kör bireyler, 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulunabilirler.

Related Posts

BM’den İsrail’e Gazze’deki “acımasız ablukayı” kaldırma çağrısı

Birleşmiş Milletler, İsrail’in Gazze’ye 2 aydır uyguladığı “acımasız ablukayı kaldırma” çağrısında bulunarak, yardımın bir pazarlık konusu olmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Özgür Özel, ‘İBB’ye kayyum’ sorusuna yanıt verdi: ‘Kalkışanı perişan ederiz’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “İBB’ye kayyum atanması halinde ne aksiyon alacakları” sorusu üzerine “Buna kalkışanı perişan ederiz. Bu adım Türkiye ekonomisini batırdığı gibi sokakları da karıştırır” dedi. Özel, Cumhur İttifakı’ndaki MHP için de “Sayın Bahçeli ile demokrasi safında yeniden buluşmayı gerçekten arzu ederiz” diye konuştu.

1 ayda 2’nci ölüm: ABD’de gözaltına alınan göçmen kadın hayatını kaybetti

ABD’de geçerli bir göçmen vizesi olmadığı gerekçesiyle şubat ayından bu yana gözaltında olan Haitili bir kadın, tutulduğu merkezde yaşamını yitirdi.

Hindistan-Pakistan gerilimi tırmanıyor: Modi’den ordusuna “Tam yetki”

Hindistan lideri Modi’nin, Keşmir’de orduya “tam yetki verdiği” öğrenildi.

Çocuk parkını ateşe verdiler

İstanbul Avcılar’da Kent Parkı’nın içindeki çocuk oyun grubu benzin dökülerek yakıldı. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Niğde’de uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 6 zanlıdan 2’si tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir