İtalyan ve Türk ortaklar davalık oldu… Plastik fabrikasında vurgun

İtalyan ve Türk Ortaklar Arasında Plastik Fabrikası Davası

Manisa’nın Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren plastik fabrikasının yüzde 85 hissesine sahip olan İtalyan iş insanları Paolo Rossi ile Diego Gibbone, şirkette yüzde 15 hisseye sahip şirketin genel müdürü Ramiz E. ile Öznur Ç. tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek şikayetçi oldular.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran iki ortak, diğer iki ortaklarının ‘özel belgede sahtecilik’, ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma’, ‘dolandırıcılık’ suçlarını işlediklerini öne sürdüler. Türk ortaklarının kendilerini 100 milyon lira dolandırdığını öne süren Rossi ve Gibbone, savcılığa verdikleri dilekçelerinde gerekçelerini de tek tek sıraladılar.

Raporla Ortaya Çıkanlar

İtalyan iş insanları yüzde 85 pay sahibi oldukları Cimplasta Turkey isimli şirketlerini satmak istedi. Satıştan önce şirket ile ilgili rapor hazırlatan ikili 100 milyon liralık zararları olduğunu öğrendiler.

Hurdaları Kayıt Dışı Satan Genel Müdür

Yapılan şikayette Ramiz E’nin hurdaya ayrılan atık ürünleri kayıt dışı olarak sattığı, üretilen filtrelerin maliyetinin dahi altına satarak şirketi zarara uğrattığı, satın alınmayan hizmetler için sahte fatura düzenlendiği, şirket alacaklarının bir kısmının şirket hesabı yerine kendi hesabına aldığı, satılabilir ürünleri kusurlu göstererek kayıt dışı olarak sattığı, şirketin ticari sırlarının ifşa ettiği öne sürüldü.

Hukuk Mücadelesi Başladı

Avukat Selman Eke, İtalyan iş insanları Rossi ve Gibbone adına hukuk mücadelesi başlattıklarını belirterek, “Konu ile ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na delillerimizle birlikte suç duyurusunda bulunduk. Ramiz E’nin danışıklı dövüş olarak çalıştığı şirketten gelen ve ödemelerine itiraz edilmediği için kesinleşen icra işlemi nedeniyle fabrika makinelerini söküp götürmek ve satmak istediler” diye konuştu.

Related Posts

Gözler hakem heyetindeydi… Memur zammı için ikinci toplantı da sona erdi: Üçüncü toplantı yarın!

Memur ve memur emeklisine yapılacak zam için toplanan Hakem Heyeti’nin ikinci toplantısı bugün sona erdi. Üçüncü toplantı yarın saat 10.00’da yapılacak.

Kanada’dan ABD mallarına yönelik misilleme gümrük vergilerini kaldırma kararı

Kanada’dan ABD mallarına yönelik misilleme gümrük vergilerini kaldırma kararı

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları arttı

ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 16 Ağustos ile biten haftada 235 bine çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

71 yıllık gıda devi iflas bayrağını çekti

Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, iki şirketin yaptığı konkordato başvurusunu hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle reddetti. Antalya Konserve Pekmez Gıda Nakliye Tarım Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile PYRZMOTORS Gıda Otomotiv Turizm …

ÖTV düzenlemesi sonrası ikinci elde hareketlilik; uzman isimden araba alacaklara tüyo!

ÖTV düzenlemesi sonrası ikinci elde hareketlilik; uzman isimden araba alacaklara tüyo!

Talas’ta Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı İkinci Kez Kuruldu

Talas Belediyesi tarafından kadın girişimcilere destek amacıyla düzenlenen Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı, büyük ilgi gördü. Kadınlar tarafından üretilen çeşitli el işi ve gıda ürünleri, vatandaşlarla buluştu.