Referandumdan ‘evet’ kararı çıktı

Eskihamidiye köyü mahalle statüsüne geçiyor

Bartın merkeze bağlı Eskihamidiye köyünde, mahalle statüsüne geçmek için düzenlenen referandumda halk kararını verdi. Daha önce iki kez yapılan ve sonuçları ‘hayır’ çıkan referandum bu kez ‘evet’ kararıyla sonuçlandı.

661 kayıtlı seçmenin bulunduğu köyde, sandık başına giden 466 kişiden 276’sı ‘evet’, 180’i ise ‘hayır’ oyu kullandı. Bu sonuçla birlikte Eskihamidiye köyü, Kozcağız beldesine bağlı bir mahalle olma yolunda önemli bir adım attı.

Referandum sonucunun ardından, belediye meclisinde alınacak kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Valilik tarafından onaylanması gerekiyor. Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından Eskihamidiye, köy statüsünden çıkarak Kozcağız Belediyesi’ne bağlanacak.

Köy halkı için tarihi bir karar olan referandum, bölge halkının gündeminde geniş yer bulurken, bundan sonraki adımlar dikkatle takip edilecek.

Related Posts

Antalya’da 1,7 milyon liralık hırsızlık şüphelisi tutuklandı

Kepez ilçesinde bir evden yaklaşık 1 milyon 700 bin lira değerinde ziynet eşyası ve nakit para çaldığı öne sürülen şüpheli, polis ekiplerince yakalanarak tutuklandı.

Yeniden Refah Sözcüsü Kılıç: Belediye başkanlarının dönem sona erinceye kadar seçildikleri partiden ayrılmaları yasaklanmalı!

Yeniden Refah Sözcüsü Kılıç: Belediye başkanlarının dönem sona erinceye kadar seçildikleri partiden ayrılmaları yasaklanmalı!

Ebru Gündeş’in yeni imajı

Ebru Gündeş, 90’lı yıllarda öne çıkan ince kaş modasını geride bıraktı. Kalın ve belirgin hale gelen yeni kaş stili sosyal medyada dikkat çekti.

AKP’nin transfer stratejisi… Belediyelerde aradığı kriterler neler

AKP, partiye katılmak isteyen muhalefetteki belediye başkanlarının önce sicillerini inceliyor. Parti, şaibeli bulduğu isimleri elerken konuyla ilgili konuşan parti yetkilisi, “Kendini kurtarmaya mı geliyor? Bunlara bakıyoruz, ince eleyip sık dokuyoruz. Sıkıntılı olanları reddediyoruz” dedi.

Çıralı’da Doğa ile Yoga ve Pilates Buluşması

Danimarka’nın eski başbakanı, Çıralı’daki yoga etkinliğinden etkilendi. Katılımcılar doğayla buluştu.

Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır’dan Domates Fiyatlarına Sert Tepki

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, pazar ziyareti sırasında yüksek domates fiyatlarına müdahale ederek esnafa uyarılarda bulundu. Sosyal medya üzerinden olumlu tepkiler alan Bahadır, fiyat denetimlerinin sürekli devam edeceğini vurguladı.