Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü: “Kalkınma Yolu” projesi gündemdeydi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani‘yi kabul etti. Barzani ile daha sonra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile de görüştü. Erdoğan-Mesrur Barzani görüşmesinin ardından İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Kalkınma Yolu” başta olmak üzere “bölgenin istikrar ve refahını artıracak projelerin hayata geçirilmesine ihtiyaç olduğunun” konuşulduğu duyuruldu.

IKBY Başbakanı Barzani ilk olarak Dışişleri Bakanı Fidan ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Fidan’ın Ankara’da IKBY Başbakanı Barzani ile görüştüğü duyuruldu. Paylaşımda, görüşmeye ilişkin fotoğrafa da yer verildi.


IKBY Başbakanı Barzani ve Dışişleri Bakanı Fidan

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde IKBY Başbakanı Barzani’yi kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Barzani’nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, görüşmede IKBY’yle ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan’ın, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile görüşmesinde “Kalkınma Yolu” başta olmak üzere, bölgenin istikrar ve refahını artıracak projelerin hayata geçirilmesine ihtiyaç olduğunu belirttiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki gelişmeler ışığında Türkiye’nin Irak’ın istikrar ve güvenliğinin muhafazasına önem attığını, Suriye’deki gelişmelerin bölgede yeni istikrarsızlıklara yol açmaması için gayret gösterdiğini, yeni Suriye’nin geleceğinde terör örgütleri ve iltisaklı unsurların olmadığını ifade etti.

Erdoğan, “Kalkınma Yolu” başta olmak üzere, bölgenin istikrar ve refahını artıracak projelerin hayata geçirilmesine ihtiyaç olduğunu kaydetti. (AA)

Related Posts

Irak’ta 2 İHA düşürüldü

Irak’ın Süleymaniye kentinde iki insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü belirtildi.

TBMM Genel Kurulu toplandı: Meclis gündeminde hangi konular var?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanarak gündem dışı konuşmalara yer verdi. Hakkari, Kocaeli ve Erzincan milletvekilleri illerindeki ulaşım, işsizlik, eğitim ve terör konularına dikkat çekerken, bazı milletvekilleri Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre karşı Meclis’te Salavat-ı Şerif okudu.

Şenol Aslanoğlu’ndan Cemil Tugay iddiasına yanıt

Bu sabah gözaltına alınan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun, “Bizim burada olmamızın sebebi Cemil Tugay’dır” dediği iddia edildi. Aslanoğlu yaptığı açıklama ile iddiaları yalanlayarak, “Bu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

AB dönem başkanlığında devir teslim gerçekleşti: Yeni slogan ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’

Danimarka Avrupa Birliği dönem başkanlığını Polonya’dan devraldı. Danimarka, dönem başkanlığı için ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’ sloganını seçti.

DEM Parti’den İzmir operasyonuna tepki

Şafak operasyonlarını eleştiren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Siyasi hesaplaşmaların yargı yoluyla çözülme gafletinden bir an önce vazgeçilmelidir.” dedi.

İstanbul’da ‘yasaklı’ Onur Yürüyüşü eylemlerine katılanlara tutuklama talebi

İstanbul’da düzenlenen 23. Onur Yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan vatandaşlardan 50’si adli kontrol ile serbest bırakılırken 3 kişi hakkında tutuklama talep edildi