20 günlük ömrü var! Görmek isteyen Batman’a akın ediyor

İlçenin Kelhasan köyünde baharın gelişiyle açan endemik “ters laleler”, doğaya adeta bir renk şöleni sundu. Yüksek rakımlı bölgelerde doğal olarak yetişen ve halk arasında “ağlayan gelin” veya “hüzün çiçeği” olarak bilinen bu nadir bitkiler, eşsiz güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Baharın simgesi haline gelen ters laleler, ziyaretçileri etkileyici görüntüleriyle büyülemeye devam ediyor. Köy sakinlerinden Mehdi Herdem, herkesin bu güzellikleri görmesi gerektiğini belirterek, bölgenin doğal zenginliklerinin keşfedilmesi gerektiğin söyledi.

Öte yandan, bu bitkinin ömrü yaklaşık 20 gün olurken nesli yok olma tehlikesi altında bulunan ters laleleri koparanlara 244 bin TL para cezası kesiliyor.

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (19 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (19 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

54. Deniz Kuvvetleri Kupası Tamamlandı

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Göcek’te ödül töreniyle sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini aldı.

Tarsus’ta Yeni Cami ve Kur’an Kursu Protokolü İmzalandı

Mersin Tarsus’ta hayırsever Mustafa Kaplan tarafından cami ve Kur’an kursu yapımı için protokol imzalandı.

Yenişehir’de Silahlı Saldırı: 4 Yaralı

Yenişehir’de bir kişi, Şemaki Camisi önünde 4 kişiyi tabancayla yaraladı. Şüpheli aranıyor.

FETÖ Üyesi Şahıs Gönen’de Yakalandı

Gönen’de, FETÖ’ye üyelikten 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi.

Duvarları Renklendiren Sanatçı

Emine Ser Tanrıverdi, Yozgat’taki duvarları çocuklara yönelik resimlerle süslüyor.